GARANTIE – Parts Of The World

GARANTIE

Toate produsele comercializate beneficiază de garanția legală conform legii 449/20032003. Fiecare produs este însoțit de un certificat de garanție, care stipulează termenii acesteia si modul de îngrijire ale produselor.

Aceasta garantie include doar faptul ca bijuteria este din argint si este marcata de persoane autorizate de ANPC cu marca prorie

Termenul de garantie este de 30 de zile si decurge de la data emiterii facturii sau a bonului de casa si se aplica doar in cazul in care cumparatorul face dovada achizitiei produsului – este obligatorie prezentarea facturii fiscale/bonului.
 
Cumparatorului i se garanteaza ca in cazul defectarii in conditii normale de utilizare, pe durata perioadei de garantie, produsul va fii reparat gratuit sau va fii inlocuit cu un articol identic. Conditiile complete de acordare a garantiei se gasesc in talonul de autenticitate/garantie ce insoseste fiecare produs.

Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de utilizare si ingrijire, accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.

Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator.

Conditii de garantie


In conditiile respectarii instructiunilor de întretinere, produsul prezinta parametri de calitate si performante normale date fiind natura si scopul pentru care a fost realizat acesta si pe durata medie a utilizarii. Trebuie sa luati în considerare faptul ca, odata cu timpul si cu purtarea, toate produsele vor da semne de uzura, iar aceasta nu reprezinta un defect.

Produsele sunt confectionate manual, micile imperfectiuni sau usoarele variatii de culoare nu trebuie privite ca defecte ci mai degraba calitati ale unui produs natural.

Bijuteriile din argint netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva. Aceasta este o proprietate naturala a argintului si nu se considera un defect.

Modalitati de asigurare a garantiei:

Garantia va fi asigurata in cel mult 15 zile calendaristice de la data sesizarii prin urmatoarele metode:
– Repararea produsului

– Inlocuirea produsului, numai daca repararea nu este posibila

– Returnarea contravalorii produsului, daca nici repararea, nici inlocuirea nu sunt posibile.

Conditii in care garantia devine inaplicabila sau nula:

 • produsele deteriorate ca urmare a uzurii fizice normale (purtare)
 • produse deteriorate ca urmare a transportului, manipularii, depozitarii in conditii improprii (temperatura, socuri termice, variatii termice – cald/rece, umiditate, imersare etc)
 • produse deteriorate ca urmare a expunerii produsului la factori severi de mediu (soare, ploaie, zapada, socuri termice, etc) sau folosirii produsului in locuri care pot duce la distrugerea acestuia (pietris, nisip, apa, etc)
 • deteriorari ale produsului cauzate, voluntar sau involuntar, de socuri mecanice (rupere, agatare, lovire, zgariere, condus, etc) sau de animale de companie, rozatoare, alti daunatori
 • defecte cauzate de utilizarea neadecvata, în mod abuziv, incorecta, a produsului si sau in conditii improprii, altele decat cele pentru care acesta a fost proiectat
 • interventia, repararea sau modificarea facuta de persoane neautorizate
 • intretinere defectuoasa (curatarea folosind metode sau produse neadecvate)


 Recomandari generale privind ingrijirea bijuteriilor:

Iată câteva sfaturi pentru a păstra unicitatea pieselor dvs:

 • Evitati socurile mecanice (rupere, agatare, lovire, zgariere, condus, etc)
 • Evitați apa și fiți conștienți de substanțele chimice care se găsesc în parfumuri, produse cosmetice, piscină etc., care vă pot murdări bijuteriile și pot deteriora aurul.
 • Depozitați întotdeauna fiecare piesă separat, departe de temperaturi și umiditate drastice. Acest lucru vă va asigura că bijuteriile dvs. nu se oxidează, nu se zgârie sau nu se încurcă.
 • Curățați-vă des bijuteriile. Spălați-l în apă caldă cu un lichid de spălare ușor și o periuță de dinți moale. Uscați-l imediat cu un material delicat.
 • Dacă doriți să readuceți strălucirea unei piese care s-a murdărit: argintul steril poate fi curățat cu o cârpă de lustruit sau o soluție de curățare a bijuteriilor. Piesele placate cu aur și aur roz trebuie curățate foarte ușor cu o cârpă de lustruire moale uscată.

Nota: Într-o perioadă de timp, obiectele din aur placat sunt concepute să se estompeze și să se epuizeze cu timpul.

DECLARATIE DE CONFORMITATE

PARTS OF THE WORLDS, cu sediul in Bucuresti, str.Ale Adjud, Nr. 2, sc 1, et 1, ap. 5, sector 3, Nr. de inregistrare la Reg. Com. J40/12427/28.09.2020, CUI 43106642 garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art. 5 din hotararea guvernului nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca bijuteriile din argint importate si comercializate de societate, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu normele UE.